Konu
:
Bademli Ve Kaşar Peynirli Sebze
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Ve Kaşar Peynirli Sebze
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Ve Kaşar Peynirli Sebze
Bademli ve Kaşar Peynirli Sebze
=MALZEMELER =
800 gr Patates
200 gr Bezelye
1 Adet Sogan
100 gr Jambon
1 Adet Mozzarella ya da Dil Peyniri
4 Adet Domates
60 gr Badem
Maydanoz
Etsuyu
Rendelenmis Parmesan Peyniri Veya Eski Kasar
Tereyagi
=hazırlanışı=
Bir tavaya koydugunuz 20 gr (1 Çorba kasigindan biraz fazla) tereyaginda, dogranmis sogani öldürün
Bezelyeleri tuzunu ve karabiberini ekleyip birkaç dakika karistirarak pisirin
Patatesleri yikayip soyduktan sonra ince ince dilimleyin
Yagladiginiz bir firin tepsisinin dibine ilk patates katini dizin
Üstüne bezelyelerin yarisini, dilimlenmis mozzarelle ya da dil peynirinin yarisini, küp seklinde dogranmis domates ve jambonun yarisini döseyin
Tuz, karabiber ilave ettikten sonra ikinci patates katini dizin
Diger malzemelerin kalanini da ayni sirayla koyup islemi bitirin
Tüm yüzeyini 2 çorba kasigi kiyilmis maydanoz, ince dilimlenmis badem ve 2 çorba kasigi parmesan peyniri ya da eski kasar rendesiyle kaplayin
Tüm malzemenin üstüne 4 kepçe etsuyu döktükten sonra kabi, önceden isittiginiz 180 derecelik firina verin
45 dakika sonra çikarip ayni kapta servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul