Konu
:
Etli Girit Kabağı(Yuvarlak Kabak)Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Etli Girit Kabağı(Yuvarlak Kabak)Dolması
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Girit Kabağı(Yuvarlak Kabak)Dolması
Malzemeler
1 kilo Girit kabağı
500 gram çok ufak doğranmış dana eti
3 tane orta boy soğan
3 tane orta boy domates
5-6 dal maydanoz
3-4 diş sarmısak
1 çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı
Etleri zeytinyağı ile biraz suyunu çekene kadar kavurun
Etlerin üzerine kabukları soyulup küçük küçük doğranmış soğan, domates, sarmısak ve biraz da sıcak su ekleyin
30-35 dakika kısık ateşte pişirin
Kabakların dış kabuklarını kazıyıp içlerini oyun
Yayvan bir tencereye yanyana dizdiğiniz kabakların içine etli harcı doldurun
Kalan zeytinyağını dolmaların üzerine ve etrafına akıtıp, her birinin ağzını birer domates dilimiyle kapatın
Tencereyi kısık ateşe koyup 20-25 dakika pişirin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul