Konu
:
Köfteli Patlıcan Bohçası
Yalnız Mesajı Göster
Köfteli Patlıcan Bohçası
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Köfteli Patlıcan Bohçası
Malzemeler
4 adet uzun boylu patlıcan
300 gr kıyma
1 adet soğan
4 dilim ekmek içi
3 diş sarımsak
1 adet yumurta
sıvı yağ(patlıcanları kızatmak için)
2 adet dolmabiber
2 adet domates
tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
Kürdan
Hazırlanışı
Patlıcanlar çizgili soyularak şerit şekilinde uzun uzun kesilir ve tuzlu suda 15-20 dk bekletilir
Daha sonra tuzu yıkanarak kurulanır ve tağda kızartılır
Köftesinin yapımı
: Soğanı, sarımsapı rendeleyini maydanozu ince ince kesin, kıyma, ufalanmış ekmek, yumurta ve baharakları ekleyerek köfteyi yoğurun
Patlıcandan kalan sıvı yağ ile önce 4-5 parçaya uzunlamasına kestiğiniz dolma biberleri kızartın daha sonra köfteleri kızartın
2 adet patlıcan alarak artı şeklinde koyun ve ortasına 2 adet köfte koyun
köfteler iri ise bir adette olabilir
patlıcanın uclarını köftenin üzerine kaylayarak bohçe gibi yapın
üzerine biber ve dilimlenmiş domatesten koyarak kürdan ile açılmayacak şekilde tutturun
Tüm patlıcanları aynı şekilde yaparak fırın tepsisine dizin
Ayrı bir kapta salçayı sıcak suda ezin ve patlıcanların üzerine dökün
Fırında domateslerin üzeri kızarana kadar bekletin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul