Konu
:
Marsala Şarabı Sosu
Yalnız Mesajı Göster
Marsala Şarabı Sosu
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Marsala Şarabı Sosu
Marsala Şarabı Sosu
Servis 4 kişilik
İçindekiler
80g yağ
25g un
300ml knorrun tavuk suyu
3 yemek kaşığı marsala şarabı
1 siyah truffle (yer mantarı) isteğe göre
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Bir tencerede yağı erit unu içerisine karıştır devamlı karıştırarak ta ki hafif kahverengine dönüşmeye başlayana kadar pişir
Tavuk suyunu yavaş yavaş ilave et devamlı karıştırarak kaynamaya getir
Kaynamaya başladıktan sonra ısıyı düşür karışımın suyu yarı yarıya çekene kadar pişir tuz, karabiber serp
Marsalayı içerisine dök kaynamaya getir ocağın altını söndür böylece şarabın aromasını kaybetmemiş olursunuz
Eğer truffle kullanacaksanız içerisine karıştır
Kullanıldığı Yerler: Salamlarda, ciğerlerde veya sote edilmiş tavuk filetolarında kullanılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul