Yalnız Mesajı Göster

Karamelli Şalgam

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karamelli Şalgam




Karamelli Şalgam

500 gr şalgam
300 gr patates
15 gr toz şeker
30 gr tereyağı
2 dal kekik
Muskat
1/2 tatlı kaşığı nişasta
Tuz
Biber

Şalgam ve patatesleri soyup yıkayın Sularını süzdürün ve 1 cm büyüklüğünde doğrayın Şekeri büyükçe bir tencerede açık kahverengi oluncaya kadar karamelize edin Sebzeleri, tereyağını, kekiği ve 300 ml suyu ilave edin Tuz, biber ve muskat ile tatlandırın Üstü yarı kapalı, orta ateşte 20 dakika pişirin, arasıra dikkatlice karıştırın Ilık suda nişastayı eritin sebzelere ekleyip karıştırın

Alıntı Yaparak Cevapla