Yalnız Mesajı Göster

Şatobriyan Sos

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şatobriyan Sos




ŞATOBRİYAN SOS

=MALZEMELER=

50 gram arpacık soğan

50 gram mantar bölünmüş

2 adet defne yaprağı

1 dal fesleğen

200 ml beyaz şarap

1 litre koyulaştırılmış et suyu

100 gram tereyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çimdik karabiber

=HAZIRLANIŞI=

İnce kıyılmış arpacık soğanı, mantar parçaları, defne yaprağı, taze fesleğen ve beyaz şarabı derin bir tavaya koyup 2/3?ü kalıncaya kadar çektirin

Koyulaştırılmış et suyunu ilave edin ve kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar pişirin Oluşan karışımı alın İnce bir süzgeçten geçirip süzün

Tereyağını katıp karıştırın Tuz ve karabiberini ilave edip sosu tamamlayınız

Alıntı Yaparak Cevapla