Konu
:
Şatobriyan Sos
Yalnız Mesajı Göster
Şatobriyan Sos
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şatobriyan Sos
ŞATOBRİYAN SOS
=MALZEMELER=
50 gram arpacık soğan
50 gram mantar bölünmüş
2 adet defne yaprağı
1 dal fesleğen
200 ml beyaz şarap
1 litre koyulaştırılmış et suyu
100 gram tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çimdik karabiber
=HAZIRLANIŞI=
İnce kıyılmış arpacık soğanı, mantar parçaları, defne yaprağı, taze fesleğen ve beyaz şarabı derin bir tavaya koyup 2/3?ü kalıncaya kadar çektirin
Koyulaştırılmış et suyunu ilave edin ve kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar pişirin
Oluşan karışımı alın
İnce bir süzgeçten geçirip süzün
Tereyağını katıp karıştırın
Tuz ve karabiberini ilave edip sosu tamamlayınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul