Yalnız Mesajı Göster

Domi Glas Fransız Sosu Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domi Glas Fransız Sosu Tarifi




Malzemeler;
1 kg dana kemigi
3 yemek kasigi margarin
75 gr un
1 kahve fincani
domates salçasi
1 küçük havuç
1 bas sogan
2 dis sarmisak
1-2
maydanoz kökü
½ çay kasigi tane
karabiber
1 çay kasigi kekik
½ yemek kasigituz
1 bardak kirmizi sarap
10 bardak su

Yapilişı;
Kirilmis dana kemiklerini, büyücek bir tencerede, yagla birlikte sararincaya kadar kavurun Un, ince dogranmis havuç, sogan, maydanoz koku ve 2 dis sarmisak katin 3-4 dakika daha karistirarak kavurun
Salça ve baharati katip biraz daha karistirin Sonra sarap, sicak su ve tuz koyup kisik ateste 3 saat pisirin Su eksildikçe sicak su ekleyerek tamamlayin
Salçayi süzüp gereken yerde kullanin Buzdolabinda saklayin

Alıntı Yaparak Cevapla