Konu
:
Çilekli Bavaruaz (6 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Çilekli Bavaruaz (6 Kişilik)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çilekli Bavaruaz (6 Kişilik)
Çilekli Bavaruaz (6 Kişilik)
Malzemeler
4 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
3 yumurta sarısı
2 poşet krem şanti
400 gr
çilek
2 - 3 yaprak jelatin
Sosu için:
300 gr
çilek
1 su bardağı toz şeker
Yemeğin Tarifi
2 su bardağı sütü 1 su bardağı toz şekerle karıştırıp kaynatın
Ayrı bir kabın içinde 1/2 su bardağı şekerle yumurta sarısını çırpın
Sütü yavaş yavaş karıştırarak ilave edin
Jelatinleri ufalayıp 1/2 su bardağı soğuk suda eritin
Erimiş jelatini sütlü yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın
Soğumasını bekleyin
Krem şantiyi 2 su bardağı süt ile çırpın
Küçük doğranmış çilekle birlikte sütlü karışıma ilave edin
Hazırladığınız karışımı küçük kaselere boşaltın
Soğuması için 3 -4 saat buzdolabında bekletin
Sosunu hazırlamak için, çilek ve şekeri blendıra koyup, pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırın
Çilekli bavaruazı ters çevirerek servis tabağına alın
Çilekli sosla birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul