Yalnız Mesajı Göster

Çilekli Bavaruaz (6 Kişilik)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli Bavaruaz (6 Kişilik)



Çilekli Bavaruaz (6 Kişilik)




Malzemeler

4 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
3 yumurta sarısı
2 poşet krem şanti
400 gr çilek
2 - 3 yaprak jelatin
Sosu için:
300 gr çilek
1 su bardağı toz şeker

Yemeğin Tarifi
2 su bardağı sütü 1 su bardağı toz şekerle karıştırıp kaynatın
Ayrı bir kabın içinde 1/2 su bardağı şekerle yumurta sarısını çırpın Sütü yavaş yavaş karıştırarak ilave edin
Jelatinleri ufalayıp 1/2 su bardağı soğuk suda eritin
Erimiş jelatini sütlü yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın Soğumasını bekleyin
Krem şantiyi 2 su bardağı süt ile çırpın Küçük doğranmış çilekle birlikte sütlü karışıma ilave edin
Hazırladığınız karışımı küçük kaselere boşaltın Soğuması için 3 -4 saat buzdolabında bekletin
Sosunu hazırlamak için, çilek ve şekeri blendıra koyup, pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırın
Çilekli bavaruazı ters çevirerek servis tabağına alın Çilekli sosla birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla