Yalnız Mesajı Göster

Kabak Tatlısı (12 Kişilik)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Tatlısı (12 Kişilik)



Kabak Tatlısı (12 Kişilik)




Malzemeler

6 Kg Kabak
2 Kg Toz Şeker

Yemeğin Tarifi
Kabağın üst kısmını kapak olacak şekilde kesin
Keskin bir bıçak yardımıyle, kabağın çekirdekli bölümünü temizleyin Bu temizleme sonrasında kabağın içi tamamen oyulmuş olacaktır
Kabağın içindeki boşluğa toz şekeri doldurun ve kapağını kapatın
Kabak orta sıcaklıktaki bir fırında 25-3 saatte pişecektir
Soğuyan kabağın içinde oluşan şerbeti bir kaba boşaltın
Kabağın kabuklarını soyarak dilimleyin Üzerine kabağın şerbetini dökerek servis yapın
DİKKAT: Kabak tatlısındaki şeker oranı her zaman için 1/3 oranındadır

Alıntı Yaparak Cevapla