Konu
:
Çikolatalı Tagliatelle
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı Tagliatelle
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı Tagliatelle
2 yumurta
1 1/2 bardak ekmek unu (Ben normal un kullandim
)
2 yemek kasigi kakao
3 yemek kasigi pudra sekeri (Arzuya gore arttirilabilir
)
56 g beyaz cikolata
2/3 bardak sut kremasi
Suslemek icin kucuk meyva, cekilmis fistik ya da cikolata bukleleri
Buyuk bir kasede once yumurtalari cirpin
Un, kakao ve pudra sekerini yumurtalarin uzerine eleyin
Catalla karistirin ve hamuru elinizle toparlayarak top haline getirin
Hamurun sert fakat yapismayan ve yogrulabilir kivamda olmasi gerekiyor
Eger yapisma gozlerseniz, biraz daha un ekleyebilirsiniz
Hafif unlu bir zeminde 5 ila 10 dakika ya da puruzsuz olana kadar yogurun
(Yogurma islemini Kitchenaid'le de yapabilirsiniz
) Nemli bir havluya sarip 30 dakika dinlendirin
Hamurunuzu hafif unlu bir zeminde iyice incelene kadar acin
Bir havlunun uzerinde 30 dakika kurutun
Sivri bir bicakla ince seritlere kesin ve bir iskemlenin arkasina atilmis havlu uzerinde 20 dakika dinlendirin
(Ben acma ve kesme islemleri icin makarna makinemi kullandim
)
Buyuk bir tencerede su kaynatin
Tagliatelleyi 3-4 dakika kadar pisirin ve suzgece dokup suzun
Sosu hazirlamak icin, ufak bir sahanda kremayi kaynama noktasina getirin
Altini kapatip kucuk parcalara kestiginiz beyaz cikolatanizi ekleyin
Devamli karistirarak cikolatanin erimesini ve sosun puruzsuz olmasini saglayin
Makarnanizi arzu ettiginiz gibi susleyerek sosuyla birlikte servis yapin
Tagliatelleyi beyaz cikolatali sos yataginda resimledim ama yerken asagidaki resimde gorundugu gibi sosla karistirip uzerine bol cekilmis fistik serptik
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul