Konu
:
Saray Helvası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Saray Helvası Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Saray Helvası Tarifi
Saray Helvası - Saray Helvası Tarifi
600 gr
un ( 5 su bardağı )
250 gr
tereyağı
1 paket pudra şekeri
1 su bardağı çok ince çekilmiş ceviz
Yapılışı
-büyükçe bir tencereye un konur ve kısık ateşte rengi hafif sararıncaya kadar, sürekli karıştırarak kavrulur
-tencere ocaktan alınır ve 10 dk
kadar soğumaya bırakılır
-bu süre dolunca
tereyağı
eklenir
unun sıcaklığıyla tereyağı eridikten sonra, pudra şekeri eklenir ve el ile yoğrulmaya başlanır
-bu aşamada cevizde katılarak iyice yoğrulur
-düz ve küçük bir tepsiye, kuvvetlice bastırarak yerleştirilir
- baklava şeklinde dilimlenerek buzdolabında soğumaya bırakılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul