Yalnız Mesajı Göster

Balkabakli Puding

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabakli Puding




BALKABAKLI PUDİNG

Malzemeler:
1lt süt
1 su bardağı toz şeker
1 pk vanilya
2 yemek (çorba) kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta

Üzeri için;

1 kg balkabağı
2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı su

Yapılışı:
Sütü, şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı bir çırpma teliyle karıştırarak, orta ateşte puding pişiriniz Kaynamaya başladıktan sonra 3 dakika daha kaynatıp, ocaktan alınız geniş bir cam fırın kabına dökünüz ve soğumaya bırakınız

Diğer yanda küçük doğradığınız kabakları toz şekeri, suyu ilave edip kapağı kapalı olarak orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriniz

Pişen kabakları bir çatalla veya karıştırıcı ile püre haline getirip, tekrar pişirmeye devam ediniz
Nişastayı yarım çay bardağı su ile karıştırıp kıvamını akıcı bir hale getiriniz

Kaynamakta olan kabak püresine nişastayı karıştırarak ilave ediniz ve 3 dakika daha pişirip ocaktan alınız Soğumuş olan pudingin üzerine kabak püresini dökerek kaşıkla düzeltiniz Üzerini tarçınla süsleyebilirsiniz Dilerseniz Hindistan ceviziyle de süsleyip servis yapabilirsiniz Çok hafif bir tatlı oluyor
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla