Konu
:
Balkabakli Puding
Yalnız Mesajı Göster
Balkabakli Puding
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balkabakli Puding
BALKABAKLI PUDİNG
Malzemeler:
1lt
süt
1 su bardağı toz şeker
1 pk
vanilya
2 yemek (çorba) kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
Üzeri için;
1 kg
balkabağı
2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı su
Yapılışı:
Sütü, şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı bir çırpma teliyle karıştırarak, orta ateşte puding pişiriniz
Kaynamaya başladıktan sonra 3 dakika daha kaynatıp, ocaktan alınız geniş bir cam fırın kabına dökünüz ve soğumaya bırakınız
Diğer yanda küçük doğradığınız kabakları toz şekeri, suyu ilave edip kapağı kapalı olarak orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriniz
Pişen kabakları bir çatalla veya karıştırıcı ile püre haline getirip, tekrar pişirmeye devam ediniz
Nişastayı yarım çay bardağı su ile karıştırıp kıvamını akıcı bir hale getiriniz
Kaynamakta olan kabak püresine nişastayı karıştırarak ilave ediniz ve 3 dakika daha pişirip ocaktan alınız
Soğumuş olan pudingin üzerine kabak püresini dökerek kaşıkla düzeltiniz
Üzerini tarçınla süsleyebilirsiniz
Dilerseniz Hindistan ceviziyle de süsleyip servis yapabilirsiniz
Çok hafif bir tatlı oluyor
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul