Konu
:
Portakal Bavaruaz
Yalnız Mesajı Göster
Portakal Bavaruaz
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakal Bavaruaz
MALZEMELER
10 gr jelatin
2 yumurta sarısıyla beyazı ayrılmış
50 gr şeker
1/4 lt süt
125 gr krema
2 portakal
HAZIRLANIŞI
Jelatini suyun içine koyarak yumuşatın, yumurta sarısı ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın
Sütü kaynatıp bu karışıma ekleyin soğuması için bırakın
Portakalların suyunu sıkıp kabuğunu rendeleyin ve jelatinle beraber karışıma ekleyin
Yumurta beyazı ve kremayı çırpın ve karışıma ekleyin
Karışımı yağlanmış kaplara boşaltın ve buzdolabında soğutun
Servis ederken üzerine isteğe bağlı konyak ya da badem likörü koyabilirsiniz ya da portakal dilimleriyle süsleyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul