Konu
:
Fıstıklı Ve Acılı Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Fıstıklı Ve Acılı Tavuk
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fıstıklı Ve Acılı Tavuk
MALZEMELER
1 tavuğun kemiksiz but ve göğüs etleri
3 dolmalık biber
1 yumurta
2 soğan
1 havuç
2 taze soğan
2 çuşka biber
2 diş sarımsak
4 çay kaşığı nişasta
1-2 çorba kaşığı soyasosu
1 çay bardağı su
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Yarım tavuk bulyon
1 çay kaşığı sirke
1 su bardağı yer fıstığı
YAPILIŞ TARİFİ Tavuk etlerini küçük kuşbaşı doğrayın
Taze soğanları temizleyip ince ince
kıyın
Havuçları halka halka doğrayın
Dolmalık biberleri dörde kesip ince
doğrayın
Soğanı soyup iri iri doğrayın
Fıstıkları soyup ikiye ayırın
Sarımsakları soyup halka halka kıyın
Tavuk etlerini 1 çay bardağı su ve yumurta akı ile karıştırın
Sonra
yumurta sarısı ekleyip harmanlayın
Tuz, ufalanmış bulyon, 4 çay kaşığı
nişasta ilave edip karıştırın
Tencerede 2-3 çorba kaşığı yağı kızdırın
Tavukları ilave edip hafif
pembeleşinceye kadar kızartın
Kevgirle bir tabağa alın
Taze ve kuru
soğan, sarımsak ve biberi tavada kalan yağda biraz kavurup etlerle
ekleyin
Havuç ve biberleri tavuk etlerine ilave edip hepsini birlikte bir kez
daha tavada 2-3 dakika kavurun
Tavayı ateşten alıp kavrulmuş etlerin üzerine çok az sirke, tuz ve
tozşeker serpin
Fıstıkları ekleyip karıştırın
ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul