Konu
:
Kestaneli Piliç
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli Piliç
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli Piliç
MALZEMELER
1 piliç
1 baş soğan
1 limonun suyu
1 demet maydanoz
1 tutam kekik
1 çorba kaşığı margarin
10-15 adet kestane
Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Pilici tütsüleyip yıkadıktan sonra iyice kurulayın
Bir tepsi içinde limon suyu ve tuzla içini dışını iyice ovun
İçine bir demet maydanoz koyun, kekik serpiştirin
Pilici, çelik ya da kalın dipli bir bakır tencere içinde ateşe koyun
Çok kısılmış, mum alevi gibi ateşte,
margarini ilave edip kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın
Piliç suyunu bolca salıp tekrar çekecektir
Böylece hem yumuşak, hem fırında kızarmış gibi olacaktır
Diğer tarafta haşlayıp kabuklarını soyduğunuz kestaneleri pilice katın, 10 dakika beraberce pişirip, sıcak sıcak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul