Yalnız Mesajı Göster

Kestaneli Piliç

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Piliç




MALZEMELER

1 piliç

1 baş soğan

1 limonun suyu

1 demet maydanoz

1 tutam kekik

1 çorba kaşığı margarin

10-15 adet kestane

Yeteri kadar tuz

HAZIRLANIŞI

Pilici tütsüleyip yıkadıktan sonra iyice kurulayın

Bir tepsi içinde limon suyu ve tuzla içini dışını iyice ovun İçine bir demet maydanoz koyun, kekik serpiştirin

Pilici, çelik ya da kalın dipli bir bakır tencere içinde ateşe koyun Çok kısılmış, mum alevi gibi ateşte,

margarini ilave edip kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın Piliç suyunu bolca salıp tekrar çekecektir

Böylece hem yumuşak, hem fırında kızarmış gibi olacaktır

Diğer tarafta haşlayıp kabuklarını soyduğunuz kestaneleri pilice katın, 10 dakika beraberce pişirip, sıcak sıcak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla