Konu
:
İzgara Tavuk Budu (4 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
İzgara Tavuk Budu (4 Kişilik)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İzgara Tavuk Budu (4 Kişilik)
Izgara Tavuk Budu (4 Kişilik)
Malzemeler
8 tavuk budu
4 yemek kaşığı ketçap
2 yemek kaşığı Worcestershire sosu
1/2 küçük soğan, iyice doğranmış
25 gr şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Tatlı kırmızı biber
Yemeğin Tarifi
Marinatı hazırlamak için ketçap, Worcestershire sos, soğan, şeker ve limon suyunu bir kapta karıştırın
Tuz ve kırmızı biberle tatlandırın
Karışımı butların üstüne fırçayla sürün
Butları marinatm içinde buzdolabında 8 saat dinlendirin
(Aşçının önerisine bakın)
Mangalı ısıtın
Butları marinattan alıp 15-20 dakika pişirin
Pişme sırasında üstlerine fırçayla marinattan sürün
Butları sıcak bir servis tabağına aktarıp üstlerine kalan marinatı döküp, servis yapın
SERVİS ÖNERiLERi:
Izgara tavuk butunu sote edilmiş patlıcan, biber ve domatesle sunabilirsiniz
Yanında ayrıca cacık servis yapılabilir
ALTERNATİF: Başka etleri de bu şekilde yapabilirsiniz
AŞÇININ ÖNERİSİ:
Butları marinatta ne kadar dinlendirirseniz yemeğin lezzeti o kadar artacaktır
Butların derisini isterseniz yüzebilirsiniz ama derisi eti nemli tutar ve çıtır çıtır kızarınca güzel olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul