Konu: Tavuk Bohça
Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Bohça

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Bohça




Hamuru için:
Yarım cay bardağı sıvı yağ,
Yarım cay bardağı eritilmiş margarin,
yarım cay bardağı ,
aldığı kadar un,
yarım cay bardağı su,
1 paket kabartma tozu,
1 tatlı kaşığı sirke ve tuz
İçine:
2 çorba kaşığı sıvı yağ,
4 adet ,
3 adet ,
4 diş ,
yarım kg ,
500 gr göğsü,
250 gr ,
2 çorba kaşığı margarin,
2 çorba kaşığı un,
1 su bardağı ,
tuz ve karabiber

Un, , eritilmiş margarin, sıvı yağ, sirke, su, kabartma tozu ve tuzu karıştırın Hamur yapın Nemli bir bezle örtüp dinlendirin Diğer tarafta soğanları halka biçiminde doğrayıp, sıvı yağda kavurun
Küp doğranmış ve biberi de katın Sarımsakları incecik kıyıp, tencereye alın 5 dakika pişirin Küçükçe doğradığınız ve mantarları da tencereye ilave edin
Mantarlar suyunu salıp çekince ocaktan alın Hamuru merdane ile açın Yağlanmış yuvarlak bir tencereyi kaplayacak bir biçimde yerleştirin Tavuklu harcı içine Bir kapta un ve margarini kavurun Sütü ekleyin Tuz ve karabiber katın Tavuklu harcın üzerine sosu yayın Hamurların kenarlarını bohça gibi içe doğru katlayın
Yağlanmış tepsiye tencereyi ters çevirin, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin Dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla