Yalnız Mesajı Göster

Yoğurt Marineli Baharatlı Tavuk Şiş

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurt Marineli Baharatlı Tavuk Şiş



Malzemeler:
  • 2 adet büyük kemiksiz tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 1 su bardağından az yoğurt
  • 1er silme tatlı kaşığı tarçın, kimyon, karabiber ve tuz
  • 1 tatlı kaşığı kadar rendelenmiş taze zencefil (arzuya göre)
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş veya ince kıyılmış)
  • 3-4 adet domates ve sivri veya çarliston biberi
  • pişirmek için çöp şişler
Yapılışı:[*]Orta boy bir kapta yoğurtla baharatları, sarımsağı karıştırıp kuşbaşı tavukları ilave edin İyice karıştırıp 8 saat veya akşamdan ertesi güne buzdolabında marine olması için bekletin[*]Domatesleri ve biberleri şişe takılabilecek kadar, irice doğrayın [*]Şişlere tavukları, aralarına domates ve biberler koyarak geçirin[*]Fırın tepsisine dizip fırının ızgara bölümünde ara sıra çevirerek kurutmadan pişirin Sıcak olarak pilavla birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla