Konu
:
Yoğurt Marineli Baharatlı Tavuk Şiş
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurt Marineli Baharatlı Tavuk Şiş
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurt Marineli Baharatlı Tavuk Şiş
Malzemeler:
2 adet büyük kemiksiz tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
1 su bardağından az yoğurt
1er silme tatlı kaşığı tarçın, kimyon, karabiber ve tuz
1 tatlı kaşığı kadar rendelenmiş taze zencefil (arzuya göre)
2 diş sarımsak (rendelenmiş veya ince kıyılmış)
3-4 adet domates ve sivri veya çarliston biberi
pişirmek için çöp şişler
Yapılışı:
[*]
Orta boy bir kapta yoğurtla baharatları, sarımsağı karıştırıp kuşbaşı tavukları ilave edin
İyice karıştırıp 8 saat veya akşamdan ertesi güne buzdolabında marine olması için bekletin
[*]
Domatesleri ve biberleri şişe takılabilecek kadar, irice doğrayın
[*]
Şişlere tavukları, aralarına domates ve biberler koyarak geçirin
[*]
Fırın tepsisine dizip fırının ızgara bölümünde ara sıra çevirerek kurutmadan pişirin
Sıcak olarak pilavla birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul