Konu
:
Pilavlı Tavuk Yahni (4 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Pilavlı Tavuk Yahni (4 Kişilik)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pilavlı Tavuk Yahni (4 Kişilik)
Pilavlı Tavuk Yahni (4 Kişilik)
Malzemeler
3 Tavuk Göğsü
100 gr Mantar
2 Soğan
1 Çorba Kaşığı Un
1 Kahve Fincanı Margarın
3 Çay Bardağı Tavuk Suyu
1 Çay Bardağı Krema
3-4 Dal Maydanoz
Bir Tutam Kekik
Tuz, Karabiber
PİLAV İÇİN:
1 Su Bardağı Pirinç
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Su Bardağı Tavuk Suyu
Yemeğin Tarifi
Tavuk göğüs etini 1 santimlik şeritler halinde doğrayın
Mantarları temizleyip dilimleyin
Soğanı küçük küpler halinde doğrayın
Tavuk etlerini una bulayın
Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin
Mantarları ekleyip 2-3 dakika kavurun
Tavuk etini ekleyip rengi kızarıncaya kadar kavurmayı sürdürün
Kekik, tuz ve karabiber serpin
Tavuk suyunu ayrı bir kaba alıp orta ateşte 10 dakika kaynatın
Kremayı ilave edip karıştırın ve kaynamaya başlayınca ateşten alın
Hazırladığınız sosu tavuklu karışımın üzerine dökün
Pilavı bildiğiniz klasik yöntemle pişirin
Pilavı servis tabağına alıp üzerine kıyılmış maydanozu serpin
Ortasına tavuk yahniyi yerleştirip sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul