Konu
:
Piliç Filetosu Şanzelize
Yalnız Mesajı Göster
Piliç Filetosu Şanzelize
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Piliç Filetosu Şanzelize
MALZEMELER
1 adet piliç (900-1000 gr)
tuz
bir tutam karabiber
bir tutam rende hindistan cevizi
2 çorba kaşığı krema yada soğuk süt
2 çorba kaşığı un
2 adet bir kapta çırpılmış yumurta
½ su bardağı galeta tozu
2 kahve fincanı rafine yağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Kremalı mantar sosu için:
½ su bardağı dilimlenmiş mantar
1 su bardağı kaynar süt
1 kahve fincanı soğuk süt
1 çorba kaşığı dolusu un
¼ tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı yaprak biber
1 küçük soğan (piyaz doğranmış)
1 kahve fincanı beyaz şarap
2 tatlı kaşığı yağ
HAZIRLANIŞI
Pilicin göğüslerini parçalamadan but ve göğüs olarak dört parçaya ayırın
Göğüslerin kanat kemiğini bırakıp diğer kemiklerini ve derilerini temizleyin
Butların kemiklerini temizleyip ince aynalı kıyma makinasından butları iki defa çekin
Çektiğiniz kıymayı küçük bir kaba koyup üzerine tuz, biber, tereyağı, hindistan cevizi ve kremayı koyup ağaç bir kaşıkla 4 dakika kadar karıştırın
Tavukların göğüslerini kalın tarafından boyuna koparmadan dikkatlice yarıp hazırladığınız kıymayı yardığınız kısımdan göğsün içine düzgünce doldurun
Göğüs bütünmüş gibi görünmelidir
Göğüsleri hafif tuzlayıp biberleyip önce una sonra yumurtaya sonra galeta ununa bulayın
Bir tavaya rafine yağını koyup kızdırın
Piliç göğüslerini tavaya koyun ve orta ateşte beşer dakika alt üst altın sarısı kızartıp bir servis tabağına çıkarın
Küçük bir tavada tereyağını koyup kızartın ve üzerlerine dökün ve kremalı mantar ile servis edin
Kremalı mantar : Küçük bir kapta bir tatlı kaşığı yağla iki dakika mantarı sote yapıp ateşten alın
Küçük bir tencereye bir kaşık yağ ile soğanı koyup orta ateşte iki-üç dakika kavurup kırmızı biber ve beyaz şarabı ilave edip üç dakika kaynatıp ateşten alın
Birkaç dakika sonra ılık vaziyete gelince içine unu, tuzu ve bir kahve fincanı sütü koyup bir çırpma teli ile karıştırarak ezip, sütü kaynar olarak ilave edin
Orta ateşte karıştırarak kaynatıp üç beş dakika pişirin
Mantarı içerisine süzdürüp bir iki dakika karıştırıp kaynatarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul