Konu
:
Karalahana Çorbası- Karadeniz
Yalnız Mesajı Göster
Karalahana Çorbası- Karadeniz
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karalahana Çorbası- Karadeniz
PANCAR(KARA LAHANA)ÇORBASI:
Malzeme: 1 bağ pancar 1 baş soğan 1 tane acı biber 2 kaşık yağ Yeterli kadar tuz
Yapılışı:Pancar temizlenip yıkanır
İnce ince doğranırç
Bir tencerede yağ eritilir
İncecik doğranmış soğanlar bu yağda pembeleşinceye kadar kavrulur
Üzerine malzemenin miktarına göre su ilave edilir
Pancarın yeşil rengini koruması için kaynayan suya önce tuz atılır
Sonra doğranmış pancar ile önceden haşlanmış fasulye katılır
(Fasulye yerine mevsimine göre ve ailenin ekonomik durumuna göre posul,mısır yarması,bulgur,pirinçte katılabilir
)Birlikte epeyce kaynadıktan sonra elenmiş mısır unu bir elle kaynayan yemeğin içine azar azar dökülür
Diğre elle tahta kaşıkla topraklanmaması için devamlı karıştırılır
Yemek ocaktan indirilmeye yakın bir parça biber ilave edilir
Arzuya göre iç yağı bir tavada yakılarak yemeğin üzerine gezdirilir
Daha sonra servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul