Konu
:
Kabak Çorbası - Ordu Usulü:)
Yalnız Mesajı Göster
Kabak Çorbası - Ordu Usulü:)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak Çorbası - Ordu Usulü:)
Malzemeler :
Yarım Kabak (Karakabak veya Kış Kabağı)yarısıTane Fasulye (Yada Alaca Fasulye)bir avuçMısır Unu (O Yılın Mısır Unu)½ yemek kaşığıTuz (İyotlu)1 tatlı kaşığı,Su (Yemeğin Su Oranı Ayarında)2 litre,Tereyağ 1-2 yemek kaşığı (40 gram),Kuru Soğan (Orta Boy)1-2 adet Domates ,Maydanoz (Taze Maydanoz) ½ bağ
Yapılışı :
Kabak soyulup dilimlenir
Taze Fasulyeler haşlanır
Bir tarafta su kaynatılır, daha sonra kaynayan bu suya dilimlenen kabaklar atılıp, haşlanır
Aynı suya ayıklanıp, bölünmüş taze fasulyeler ilave edilerek pişmeye bırakılır
Bu arada 1-2 yemek kaşığı mısır unuda ıslatılarak kabak ve fasulyeye ilave edilir ve topak topak olmaması için karıştırılır
Tuz konulur
Ayrı bir kapta doğranmış soğan tereyağında pemleşinceye kadar kavrulur
Buna kabuğu soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış domates katılarak bir sos yapılır
Çorba pişince hazırlanan sos ilave edilir
Bir taşım daha kaynatılarak pişince, Maydanoz ince ince doğranıp üzerine konularak sıcak olarak servis edilir
Not :
Ordu yöresine ait bir yemektir
Kabağın bollaştığı mevsimde yapılan bir yemek çeşitidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul