Yalnız Mesajı Göster

Kabak Çorbası - Ordu Usulü:)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Çorbası - Ordu Usulü:)



Malzemeler :Yarım Kabak (Karakabak veya Kış Kabağı)yarısıTane Fasulye (Yada Alaca Fasulye)bir avuçMısır Unu (O Yılın Mısır Unu)½ yemek kaşığıTuz (İyotlu)1 tatlı kaşığı,Su (Yemeğin Su Oranı Ayarında)2 litre,Tereyağ 1-2 yemek kaşığı (40 gram),Kuru Soğan (Orta Boy)1-2 adet Domates ,Maydanoz (Taze Maydanoz) ½ bağ

Yapılışı :Kabak soyulup dilimlenir Taze Fasulyeler haşlanır Bir tarafta su kaynatılır, daha sonra kaynayan bu suya dilimlenen kabaklar atılıp, haşlanır Aynı suya ayıklanıp, bölünmüş taze fasulyeler ilave edilerek pişmeye bırakılır Bu arada 1-2 yemek kaşığı mısır unuda ıslatılarak kabak ve fasulyeye ilave edilir ve topak topak olmaması için karıştırılır Tuz konulur Ayrı bir kapta doğranmış soğan tereyağında pemleşinceye kadar kavrulur Buna kabuğu soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış domates katılarak bir sos yapılır Çorba pişince hazırlanan sos ilave edilir Bir taşım daha kaynatılarak pişince, Maydanoz ince ince doğranıp üzerine konularak sıcak olarak servis edilir

Not : Ordu yöresine ait bir yemektir Kabağın bollaştığı mevsimde yapılan bir yemek çeşitidir

Alıntı Yaparak Cevapla