Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Göğsü Çorbası

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Göğsü Çorbası



Malzemeler,
1 adet tavuk göğsü
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 diş sarımsak
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
5 su bardağı su

Hazırlanışı,
Tavuk göğsünü ince ve uzun şeritler halinde doğrayın
Orta boy bir tencereye alıp 5 su bardağı suyu ilave edin
Tavuk etlerini yumuşayana kadar haşlayın
Kâsede yoğurt ve unu iyice karıştırıp tencereye ekleyin
Pürüzsüz kıvam alıp koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin
Sarımsağın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın
Tencereye; sarımsak, tuz, karabiber ve elma sirkesini ilave edin
Arada bir karıştırarak 1 taşım kaynatın
Tencereyi ocaktan indirin
Çorbayı kâselere pay edip sıcak servis yapın
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla