Yalnız Mesajı Göster

Deniz Çorbası

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Deniz Çorbası




Deniz Çorbası

=Malzemeler=

Yarım kg balık baş ve kılçığı

15 tane temizlenmiş kabuklu midye

15 tane temizlenmiş kabuklu istiridye

15 tane ayıklanmış karides

750 gr balık filetosu

Yarım kg domates

Çeyrek demet maydanoz

5 sap taze soğan

1 bardak şarap

Kekik, kırmızı biber, safran, tane karabiber

=hazırlanışı=

Balık baş ve kılçıkları tane karabiberle 6 bardak suda haşlanır Posa atılır, balık suyu süzülür Kıyılmış soğanların yarısı, 1 kaşık zeytinyağı ve şarap bu suya katılır ve balık suyu bir taşım kaynatılır Kabukları fırçalanmış midye ve istiridyeler ilave edilir, kabuklar açılıncaya kadar kaynatmaya devam edilir

Bir kevgirle kabuğu açılmış olanlar alınır, açılmamış olanlar atılır Suları süzülerek aynı tencereye alınır İçine doğranmış fileto ve ayıklanmış karidesler atılır

Bir taşım kaynayınca, kıyılmış domates ve maydanozlar, kıyılmış taze soğanların kalanı, kekik, safran ve kırmızı biber ilave edilir ve çorba ateşten alınıp biraz bekletilir, sonra kaseye süzülür Tabaklara deniz ürünleri konup üzerlerine çorbanın suyu dökülerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla