09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğan Ve Patates Çorbasi
SOĞAN VE PATATES ÇORBASI
MALZEME
Bir düzine kadar ufak sağan ( fisil )
4 adet orta boy patates
50 gr, tereyağı ( veya margarin )
1 çorba kaşığı un, tuz, karabiber
2 litre su ( veya et suyu )
½ bardak süt
1 diş sarmısak
Kızarmış ekmek kabukları ( küp şeklinde)
İnce kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
Soğanlar ince ince kıyılır, patatesler soyulup ufak parçalar halinde doğranır Hafif ataşte, yağda kızartılır Pembeleşince, üzerine,devamlı karıştırılarak un, sarmısak, su veya et suyu ilave edilir, tuz ve karabiber dökülür 30 dakika kadar hafif ateşte pişirildikten sonra, ateşten indirilip, süt ve maydanozlar ilave edilir Kızarmış ekmeklerle, çok sıcak olarak servis yapılır
|
|
|