Yalnız Mesajı Göster

Kırlangıç Çorbası (1) (4 Kişilik)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırlangıç Çorbası (1) (4 Kişilik)




MALZEMELER

Kırlangıç balığı , 300 gram (orta boy bir adet)

1/4 adet limon

1 çorba kaşığı sirke

4 diş sarımsak

1/2 konserve kutusu hazır garnitür

1 adet kuru soğan

1 çorba kaşığı tereyağ,

1 çorba kaşığı un

1/2 demet dereotu (veya maydanoz)

Tuz,Karabiber

HAZIRLANIŞI

Bir tencerenin içine balığı koyup suyla doldurunİçine 1/4 limon,1 adet kuru soğanın göbeği,1 çorba kaşığı sirke ile yeterince tuz koyup kaynatınKaynamaya başladıktan 5 dakika sonra balığı tencereden alıp kılçık ve derilerini ayıklayın

Hazır yarım kutu garnitürü tencereye ilave edin,ateşi kısınAyıklanmış balığın başını temiz bir tülbente sarıp tekrar tencereye koyun Bu arada daha önceki işlem sırasında konmuş olan soğan ve limonun alınmış olmasına dikkat edin Ayıklanmış balık etlerini çok küçük parçalara doğrayıp tencereye ilave edin, yeterince karabiber serpin, ince doğranmış sarımsakları ve bir çorba kaşığı tereyağ ilave edin

Ayrı bir kapta iki çorba kaşığı una tenceredeki sudan ilave ederek bulamaç haline getirin, yeterince inceltip tencereye tamamını dökün Tencereye doğranmış dereotu ilave edip hafif ateşte 15-20 dakika pişirin

Not: 1 Limonu ,çorbayı içerken isteğe göre sıkmanız tavsiye olunur 2 Çorbayı indirdikten sonra, ayrı bir kasede bir yumurta ile bir limon suyunu çırpıp terbiye olarak ilave edebilirsiniz

Çorbaya uygun diğer balıklar: Balık çorbası her balıktan yapılabilir ancak aşağıdakiler en iyi lezzeti verir İskorpit, Adabeyi , Öksüz, Trança (kafası), Lagos (küçük boy)

Alıntı Yaparak Cevapla