Konu
:
Yedigöller Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Yedigöller Çorbası
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yedigöller Çorbası
MALZEMELER:
1 çay bardağı Kuru Fasulye 1 çay bardağı Kırık Pirinç 1 çorba kaşığı Tereyağı 1 adet havuç, 150 gram haşlanmış ıspanak 2 diş sarmısak, 2 adet kırmızı biber Yarım demet dereotu ve maydanoz 1 su bardağı mini misket köfte (80 gram kıymadan fındık iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayarak hazırlanmış)
Terbiyesi için: 3 çorba kaşığı un 1 adet yumurta, yarım limon
HAZIRLANIŞI: Kuru fasulyeyi 10 dakika haşlayın
Ardından minik doğranmış havucu ekleyip Î0 dakika daha haşlayın
En son pirinci ilave edip,10 dakika haşlayın
Ayrı bir tencerede küçük doğranmış ıspanak, ince kıyılmış sarmısak ve misket köfteleri Teremyağ'da çevirin
Kuru fasulyeli malzemeyi suyuyla birlikte tencereye ilave edin
10 dakika kaynatın
Ayrı bir yerde un, yumurta ve fimon suyunu çırpın
Hazırladığınız terbiyeyi çorbaya azar azar katın
2 dakika daha kaynatıp, ocaktan alın
İnce kıyılmış dereotu ve maydanozla süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul