Yalnız Mesajı Göster

Tüm Çorba Tarifleri

Eski 09-05-2012   #16
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tüm Çorba Tarifleri




Çerkez Çorbası

MALZEMELER

500 gr kuşbaşı kuzu ya da koyun eti

3 adet taze mısır

Yarım kg taze yeşil fasulye

2 adet kuru soğan

4 yemek kaşığı margarin

2 adet küçük kırmızı acı biber

Yeteri kadar tuz

HAZIRLANIŞI

Kuşbaşı etleri, üzerini örtecek kadar su ilavesiyle orta ısıdaki ateşte haşlanmaya bırakalım

Haşlanan etlerin üzerine tanelenmiş taze mısır ve en fazla 2-3 santim boyunda bıçakla doğranmış taze yeşil fasulyeleri ekleyelim

Çorbamızın kıvamında olması için 1,5 su bardağı sıcak su da ilave edebiliriz Tuzunu da katarak pişmeye bırakalım

Bu arada bir tavaya yağ koyalım Yağ erir erimez yarım ay şeklinde ama çok ince kıyılmış soğanları ekleyerek rengi hafif kahverengileşinceye kadar kavuralım Üzerine kırmızı toz biber ekleyip, soğanlı sosumuzun altını kapatalım

Mısırlar ve yeşil fasulyeler iyice yumuşayıp yenebilecek kıvama geldiğinde çorba pişmiş demektir Pişen çorbanın üzerine yukarıda hazırladığımız soğanlı sosu gezdirelim ve servise sunalım

Alıntı Yaparak Cevapla