Konu
:
Çeşm-İ Nigar
Yalnız Mesajı Göster
Çeşm-İ Nigar
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çeşm-İ Nigar
MALZEMELER
1 su bardağı kırmızı mercimek
4 su bardağı su veya et suyu
1,5 su bardağı süt
2 adet yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı margarin
2 baş soğan
1 çorba kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
2 dilim ekmek
Çeyrek limon suyu
İstenilen kadar tuz ve kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI
Tencereye yağı koyup eritin ve içine ince doğranmış soğanları atıp pembeleşinceye kadar kavurun
Soğanlar pembeleşince unu ilave ederek, un sararana kadar kavurun
Mercimekleri ayıklayıp yıkayın, tencereye koyun ve 4 bardak su veya et suyunu ilave ederek mercimekleri iyice yumuşayana kadar pişirin
Çorbayı ateşten alıp mercimeği süzgeçten geçirin veya karıştırıcı yardımı ile pürüzsüz hale getirin
Çorbayı tekrar ağır ateş üzerine koyun, ayrı bir kapta yumurta sarılarını çırpıp limon suyu ile karıştırın
Tencereye önce sütü daha sonra yumurtalı limon karışımını azar, azar ve sürekli karıştırarak ilave edelim
Çorbayı bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alın
Arzuya göre küçük bir tavada 1 çorba kaşığı margarin eritip kesme şeker iriliğinde ekmekleri kıtırlaşana kadar kavurun
Kırmızıbiber de ekleyerek servis kâsesine aldığınız çorbanın üzerine gezdirin
Çeşminigar çorbası servise hazır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul