Yalnız Mesajı Göster

Çeşm-İ Nigar

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çeşm-İ Nigar





MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek
4 su bardağı su veya et suyu
1,5 su bardağı süt
2 adet yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı margarin
2 baş soğan
1 çorba kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
2 dilim ekmek
Çeyrek limon suyu
İstenilen kadar tuz ve kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI

Tencereye yağı koyup eritin ve içine ince doğranmış soğanları atıp pembeleşinceye kadar kavurun
Soğanlar pembeleşince unu ilave ederek, un sararana kadar kavurun

Mercimekleri ayıklayıp yıkayın, tencereye koyun ve 4 bardak su veya et suyunu ilave ederek mercimekleri iyice yumuşayana kadar pişirin

Çorbayı ateşten alıp mercimeği süzgeçten geçirin veya karıştırıcı yardımı ile pürüzsüz hale getirin
Çorbayı tekrar ağır ateş üzerine koyun, ayrı bir kapta yumurta sarılarını çırpıp limon suyu ile karıştırın

Tencereye önce sütü daha sonra yumurtalı limon karışımını azar, azar ve sürekli karıştırarak ilave edelim

Çorbayı bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alın Arzuya göre küçük bir tavada 1 çorba kaşığı margarin eritip kesme şeker iriliğinde ekmekleri kıtırlaşana kadar kavurun

Kırmızıbiber de ekleyerek servis kâsesine aldığınız çorbanın üzerine gezdirin

Çeşminigar çorbası servise hazır

Alıntı Yaparak Cevapla