Yalnız Mesajı Göster

Yemek Yapma Dersleri

Eski 09-05-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Yapma Dersleri



Et nasil terbiyelenir
Et terbiyeleme yöntemleri

Malzemeler ;

Soğan, Süt, Zeytinyağ, Limon Suyu
Özellikle ızgara yapılacak etleri, 24 saat kadar önce, yumuşaması için süt ve zeytinyağına, güzel kokması ve tat alması için soğana yatırmak gerekir

Bu karışım istediğiniz lezzete göre ayarlanabilir Sadece Zeytinyağ kullanabileceğiniz gibi, Süt ağırlıkta olmak üzere, süt-zeytinyağ karışımına yatırabilirsiniz

Soğanlar tercihe göre yuvarlak halkalar halinde doğranabilir ya da rendelenerek, süt-zeytinyağ karışımına katılabilir

Çokca yapılan bir hata, etlere kekik ve diğer baharatın pişme öncesi konmasıdır Bu tür baharatlar pişme tamamlanmadan 5-10 dakika önce kullanılır Terbiyeye konmaz Unutmayınız

Alıntı Yaparak Cevapla