Konu
:
Portakal Şekeri
Yalnız Mesajı Göster
Portakal Şekeri
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakal Şekeri
1 cup = 250 ml'lik su bardağı
1 tbs = 15 ml'lik yemek kaşığı
içindekiler
3 adet kalın kabuklu ve iri portakal
2
5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı portakal likörü ya da Grand Marnier
hazırlanışı
Portakalları iyice yıkayın
Keskin bir bıçakla tepesini kesin ve portakalın kabuğunu 4 parça halinde soyun
İçindeki etli kısmı bıçakla iyice alın
Kabukları ince ince doğrayın
Bir sos tenceresinin içine portakal kabuklarını koyun
Üzerine gelecek kadar soğuk su ekleyin ve kaynatmaya başlayın
Kaynamaya başlayınca (ki bu süre 10 dakikayı geçmiyor) 5 dakika daha fokurdatın ve suyunu süzdürün
Bu kaynatma işlemini 2 kere daha tekrarlayın
Son seferinde kabukları soğuk suyun altından geçirin
Bir sos tenceresinin içine kabukları, 1
5 su bardağı toz şekeri ve portakal likörünü koyun
Orta ateşte, şeker eriyene kadar karıştırın
Şeker eriyince ocağın altını iyice kısın ve 1
5 saat pişirin
Diğer aşamaya geçin
Yayvan bir tabağa, kalan 1 su bardağı şekeri koyun ve portakal kabuklarını çatal yardımıyla tencereden alıp toz şekerin üzerinde yuvarlayın
Fırın kağıdı serilmiş bir tepsiye aralıklarla dizin
Tamamen soğuyunca kapaklı, hava almayan bir kapta ve serin bir yerde saklayın
Çikolata için ise; bitter çikolatayı benmari usulü eritin
Portakal çubuğunun yarısını çikolaya batırın
Çikolata donunca servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul