Yalnız Mesajı Göster

Portakal Şekeri

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakal Şekeri




1 cup = 250 ml'lik su bardağı

1 tbs = 15 ml'lik yemek kaşığı

içindekiler

3 adet kalın kabuklu ve iri portakal

25 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı portakal likörü ya da Grand Marnier

hazırlanışı

Portakalları iyice yıkayın Keskin bir bıçakla tepesini kesin ve portakalın kabuğunu 4 parça halinde soyun İçindeki etli kısmı bıçakla iyice alın Kabukları ince ince doğrayın

Bir sos tenceresinin içine portakal kabuklarını koyun Üzerine gelecek kadar soğuk su ekleyin ve kaynatmaya başlayın

Kaynamaya başlayınca (ki bu süre 10 dakikayı geçmiyor) 5 dakika daha fokurdatın ve suyunu süzdürün

Bu kaynatma işlemini 2 kere daha tekrarlayın Son seferinde kabukları soğuk suyun altından geçirin

Bir sos tenceresinin içine kabukları, 15 su bardağı toz şekeri ve portakal likörünü koyun Orta ateşte, şeker eriyene kadar karıştırın

Şeker eriyince ocağın altını iyice kısın ve 15 saat pişirin Diğer aşamaya geçin

Yayvan bir tabağa, kalan 1 su bardağı şekeri koyun ve portakal kabuklarını çatal yardımıyla tencereden alıp toz şekerin üzerinde yuvarlayın

Fırın kağıdı serilmiş bir tepsiye aralıklarla dizin Tamamen soğuyunca kapaklı, hava almayan bir kapta ve serin bir yerde saklayın

Çikolata için ise; bitter çikolatayı benmari usulü eritin Portakal çubuğunun yarısını çikolaya batırın Çikolata donunca servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla