Konu
:
Lahanalı Tart
Yalnız Mesajı Göster
Lahanalı Tart
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lahanalı Tart
içindekiler
1 soğan
75 gr dana jambon
500 gr lahana (kıyılmış ve tuzlu suda haşlanmış)
Tuz
Karabiber
250 gr et suyu
200 gr süt kreması
4 yumurta
100 gr kaşar peyniri
Hamur Malzemeleri :
250 gr un
125 gr margarin
60 ml süt
2 yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
Bir miktar yağ
hazırlanışı
Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın
Bir tencerede jambonu hafifçe kavurun
Soğanı ekleyip 5 dakika kadar kavurun
Lahanayı ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın
Lahananın üzerini kapatacak kadar et suyu ekleyin
20 dakika kadar kısık ateşte pişirip gerekli olursa tekrar et suyu ekleyin
Piştikten sonra soğumaya bırakın
Tüm hamur malzemelerini bir kase karıştırıp pütürsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun
Hamuru 30 dakika buzdolabında bekletin
Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın
Fırına dayanıklı yuvarlak bir kabı yağlayın
Hamuru açıp kabın içine yerleştirin
Kenar kısımlarını yukarı doğru çekin
Lahananın suyunu süzüp hamurun üzerine yayın
Süt kreması ve yumurtayı çırpıp lahananın üzerine dökün
Peyniri küçük küpler halinde doğrayıp tartın üzerine serpin
Tartı fırına verip 35 dakika kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul