Yalnız Mesajı Göster

Etli Bükme Yemek Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Bükme Yemek Tarifi




MALZEME:

Koyun kıyması 500 gr Su
Maydanoz 1/2 demet Karabiber
Un 1 kg Tuz

YAPILIŞI:
Koyun kıyması bir kase içine konur Kıyılmış maydanoz ve karabiber, tuz katılarak biraz sulandırılır ve kaşıkla ezerek karıştırılır Diğer tarafta böreklik hamur hazırlanıp açılır; 30-40 cm çapında bu hamurun yarısına buiçten konarak yayılır; diğer yarısı üzerine kapatılır ve kenarı perçimlenir Alevi ocaktaki sacda kızartılır Yanmaması için sac ve bükmeler yağlanır Pişirgeç ile çevire çevire kızartılır Tabağa konur

Alıntı Yaparak Cevapla