Konu
:
Etli Bükme Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Etli Bükme Yemek Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Bükme Yemek Tarifi
MALZEME:
Koyun kıyması 500 gr
Su
Maydanoz 1/2 demet Karabiber
Un 1 kg
Tuz
YAPILIŞI:
Koyun kıyması bir kase içine konur
Kıyılmış maydanoz ve karabiber, tuz katılarak biraz sulandırılır ve kaşıkla ezerek karıştırılır
Diğer tarafta böreklik hamur hazırlanıp açılır; 30-40 cm
çapında bu hamurun yarısına buiçten konarak yayılır; diğer yarısı üzerine kapatılır ve kenarı perçimlenir
Alevi ocaktaki sacda kızartılır
Yanmaması için sac ve bükmeler yağlanır
Pişirgeç ile çevire çevire kızartılır
Tabağa konur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul