Yalnız Mesajı Göster

Bademli Çorba

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Çorba




içindekiler

150 gram badem içi

250 gram beyaz üzüm

2 diş sarımsak

1 dilim bayat ekmek

Birkaç damla sirke

4 çorba kaşığı zeytinyağı

4 dilim ateşte veya zeytinyağında kızartılmış ekmek

Bir tutam tuz ve karabiber

hazırlanışı

Bayat ekmeği ılık suda ıslatın sonra sıkıp ufalayın

Bademleri iki dakika kadar kaynar suda tuttuktan sonra çıkartıp zar gibi ince kabuklarını soyun ve kurumaları için birkaç dakika fırına koyun (Kızarmamalarına dikkat edin)

Fırından çıkardıktan sonra bunları bir havana boşaltın

Ufalanmış bayat ekmeği, karabiberi, bir tutam tuz ve ayıklanmış sarımsaklarla birlikte bademlere katarak bunları bulamaç haline gelinceye kadar iyice dövün

Karışımı bulamaç haline gelince bir tencereye boşaltın Üzerine 4 kaşık zeytinyağıyla 4 bardak su kattıktan sonra tencereyi ateşe oturtun

Ve kaynayıncaya kadar tahta kaşıkla devamlı karıştırın Çorba kaynadıktan sonra tadına bakın, tuzu az geldiği takdirde yeteri kadar tuz katın ve tencereyi ateşten indirin

Çorbaya birkaç damla sirke de kattıktan sonra çorba kasesine boşaltın Kaselere üzüm tanelerini de serpiştirdikten sonra kızarmış ekmek dilimleriyle birlikte sıcak sıcak servis yapın

İstenildiği takdirde ekmek dilimleri çorbanın içine de atılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla