Konu
:
Bademli Çorba
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Çorba
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Çorba
içindekiler
150 gram badem içi
250 gram beyaz üzüm
2 diş sarımsak
1 dilim bayat ekmek
Birkaç damla sirke
4 çorba kaşığı zeytinyağı
4 dilim ateşte veya zeytinyağında kızartılmış ekmek
Bir tutam tuz ve karabiber
hazırlanışı
Bayat ekmeği ılık suda ıslatın sonra sıkıp ufalayın
Bademleri iki dakika kadar kaynar suda tuttuktan sonra çıkartıp zar gibi ince kabuklarını soyun ve kurumaları için birkaç dakika fırına koyun
(Kızarmamalarına dikkat edin
)
Fırından çıkardıktan sonra bunları bir havana boşaltın
Ufalanmış bayat ekmeği, karabiberi, bir tutam tuz ve ayıklanmış sarımsaklarla birlikte bademlere katarak bunları bulamaç haline gelinceye kadar iyice dövün
Karışımı bulamaç haline gelince bir tencereye boşaltın
Üzerine 4 kaşık zeytinyağıyla 4 bardak su kattıktan sonra tencereyi ateşe oturtun
Ve kaynayıncaya kadar tahta kaşıkla devamlı karıştırın
Çorba kaynadıktan sonra tadına bakın, tuzu az geldiği takdirde yeteri kadar tuz katın ve tencereyi ateşten indirin
Çorbaya birkaç damla sirke de kattıktan sonra çorba kasesine boşaltın
Kaselere üzüm tanelerini de serpiştirdikten sonra kızarmış ekmek dilimleriyle birlikte sıcak sıcak servis yapın
İstenildiği takdirde ekmek dilimleri çorbanın içine de atılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul