Yalnız Mesajı Göster

Arap Yemekleri

Eski 09-05-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arap Yemekleri




TÜRKMEN İŞİ SALÇALI PİLİÇ (IRAK)

Kullanılacak malzeme (4 kişi için)
1200 garamlık besili bir piliç, küçük
1 kutu ton balığı konservesi,
100 gram zeytinyağına yatırılmış mantar,
50 gram siraaae yatırılmış küçük soğan (turşu),
2 hıyar turşusu,
2 dolmalık biber turşusu (biri yeşil, diğeri kırmızı),
1 çorba kaşığı kapari,
1 demet maydanoz,
1 körpe havuç,
1 sap kereviz,
1 baş taze soğan,
1 limon,
1 bardak zeytinyağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber

Yapımı: Pilicin tüylerini yolduktan, içini temizledikten, ince kıllarını gidermek için tütsüledikten sonra bol akarsuda iyice yıkamalı Pilicin içlerini (katısını, ciğerini, yüreğini) bir başka yemek veya çorbada kullanmak üzere bir kenara ayırmalı Büyük bir tencereye pilici örtecek kadar su koymalı Bunun içine temizlenip yıkanmış kerevizle 1/2 demet maydanozu, üstü kazınmış havucu, iyice temizlenmiş soğanı atmalı, bol tuz da koyduktan sonra tencereyi kuvvetli bir ateşin üstüne oturtmalı Su kaynamaya başlayınca pilici içi ne atmalı ve iyice pişinceye kadar haş-lamalı Piliç pişerken salçasını hazırlamalı Mantarların, soğanların, hıyarların, biberlerin, kaparilerin yarısıyle maydanozun ve ton balığının tümünü kıyarcasına ince doğramalı ve porselen bir kâseye koymalı Birer tutam tuz, karabiber serptikten sonra bir bardak zeytinyağıyle bir limonun suyunu katmalı ve bir çatalla çırparcasına karıştırmalı
Piliç pişince bunu içinde kaynadığı sudan çıkarmalı ve soğumadan derisini yüzmeli Tavuk suyunu çorba yapımında kullanmak mümkün olduğuna göre bu deriyi de mce ince doğradıktan sonra suyun içine atmalı
Derisiz kalan tavuğu dörde böldükten sonra bu parçalara servis tabağına yerleştirmeli Piliç iyice soğuyunca salçayı birkaç defa daha çırparak karıştırdıktan sonra piliç parçalarının üstüne dökmeli Kalan mantar, soğan ve kaparileri tüm olarak hıyarla biberleri de ufak parçalara doğra-yarak tabağın sağına, soluna serpiştirdikten sonra servis yapmalı

Alıntı Yaparak Cevapla