Konu
:
Avusturya Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Avusturya Yemekleri
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Avusturya Yemekleri
KEFAL FIRIN (AVUSTURYA)
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
1 kiloluk bir kefal balığı,
1 demet maydanoz,
1 baş soğan,
kâğıt gibi ince kesilmiş 8 dilim forma ekmeği,
1/2 bardak zeytinyağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber
Yapımı: Balığın pullarını kazıyıp yüzgeçlerini kestikten sonra içlerini çıkarmalı ve bol akarsuda iyice yıkamalı
Sonra bunu ikişer parmak kalınlığında yuvarlak dilimlere kesmeli ve bir güvece yerleştirmeli
Soğanı ince ince doğrayıp balık dilimlerinin üstüne yaymalı
Tuzunu ve biberini serptikten sonra yarım bardak suyu bunların üstüne dökmeli ve balığı bu marinatta bir saat kadar dinlendirmeli
Sonra olduğu gibi güveci fırına sürmeli ve vakit vakit güveçteki suyla balıkların üstünü ıslatarak güveci yârım saat kadar orta ısılı fırında tutmalı
Bu arada bir tavaya yarım bardak zeytinyağı koyup tavayı kuvvetli bir ateşe oturtmalı
Yağ kızınca ekmek dilimlerini yağa atıp bunları hafifçe kızartmalı
Hafifçe kızaran ekmek dilimlerini pyrex bir kayık tabağa yerleştirmeli
Fırından çıkarılacak güveçteki balıkları kevgirle birer birer alıp kızarmış ekmeklerin üstüne yerleştirmeli
Güveçteki balık suyunu ince delikli bir süzgeçten geçirdikten sonra balıkların üstüne gezdirerek dökmeli
Pyrex kayık tabağı tekrar orta ısılı fırına koymalı
Pyrex kabı fırın, da 5 - 7 dakika kadar tuttuktan sonra buradan çıkarıp sofraya götürmeli ve sıcak sıcak servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul