Konu
:
Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri
09-05-2012
#
17
Prof. Dr. Sinsi
Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri
Baklava (Batı Trakya)
2 kg un
1 kg dövülmüş ceviz içi
1 kg tozşeker
Yarım kg tereyağı
1 veya 2 su bardağı zeytinyağı
Şerbet için:
2 litre su
2 kg tozşeker
Bir-iki damla limon suyu
Unu yeterince su ile kulak memesi yumuşaklığında yoğurun
Hamurdan mandalina iriiğinde bezeler koparıp, ince yufkalar açın
Bir tepsiye tereyağı sürerek yufka serin
Diğer tarafta 1 kg tozşeker ile ceviz içini karıştırın
Tepsiye konan her yufkanın arasına bu harçtan serpin
Bu işleme, yufkalar bitene kadar devam edin
Baklavayı istediğiniz şekilde kesin
Tereyağını bir kapta eritip, içine zeytinyağı ekleyin
Baklavanın üzerine dökün
Daha sonra baklavayı, 250 derecede ısıtılmış fırında altı üstü kızarana dek pişirin
Diğer tarafta da 2 kg tozşeker ile, 2 litre suyu kaynaün
Şerbet kıvamına gelince, içine 1-2 damla limon suyu elde edin
Baklava hafif soğuduktan sonra, üzerine ılık şerbeti gezdirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul