Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlılar

Eski 09-05-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlılar






3 kucuk boy kereviz, veya 1 buyuk boy kereviz
1 1/2 kap su
1/2 limon suyu
50 ml zeytinyag
Yarim portakalin suyu
1 tk seker
1 tk tuz

Ic malzeme:
1 kap havuc, bezelye ve patates karisimi, konserve veya dondurulmus

Susleme:
1 yk dere otu, kucuk dogranmis

Once buyukce bir kabin icine su ve limon suyunu koyun Kerevizleri soyun, 25, 3 cm kalinliginda enlemesine kesin Bir yuzunden, orta kismi bicagin ucu ile cikarip alin, tabak gibi hafif cukur yapin Muslugun altinda yikayip limonlu suyun icine koyun Limon, kerevizlerin kararmasini onleyip kokusunu alicaktir

Hazirladiginiz kerevizleri yayvan bir tencereye cukur kisimlari uste gelicek sekilde dizin Limonlu suyun tamamini, zeytinyagini, portakal suyunu, tuz ve sekeri ilave edin Su isindiktan sonra, kapagini kapatip 15 dakika orta isida pisirin

Simdi karisik sebzelerinizi de tencereye ilave edip bir 10 dakika daha pisirin Genis bir servis tabagina kerevizleri dizin Uzerlerine kasik ile esit sekilde sebzeleri yerlestirin Tere otunu uzerine serpin Soguduktan sonra servis yapin


Alıntı Yaparak Cevapla