Konu
:
Bulgur Pilavlı Yahni
Yalnız Mesajı Göster
Bulgur Pilavlı Yahni
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bulgur Pilavlı Yahni
MALZEMELER
1 kg
kuzu akciğeri
6 diş sarmısak
4 adet kuru soğan
4 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı margarin
Karabiber
Tuz
Bulgur pilavı için:
2 su bardağı bulgur
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı margarin
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Zar şeklinde doğradığınız soğanları margarinle pembeleşene kadar kavurun
Domates salçası ilave edip 2-3 dakika karıştırın
Üstüne bulgurları atıp 4-5 dakika kavurun
Karabiber, tuz ve 3 bardak su koyup kısık ateşte pişirin
Kuzu akciğerini zar şeklinde doğrayın, yıkayıp süzün
Tencereye 1 kaşık margarin ve ciğerleri atın, suyunu bırakıp çekene kadar bekleyin
İçine yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ilave edip kavurun
Salça, ezilmiş sarmısak, karabiber ve tuz atıp karıştırın
İnce doğradığınız yeşil biberleri de ilave edip üstünü kapatacak kadar su koyun, 40 dakika pişirin
Bulgur pilavıyla servis yapın
Yemekçinin notu: Yahniye böbrek, karaciğer ve yürek de koyabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul