Prof. Dr. Sinsi
|
Açma İi
Malzemeler
1 5 Kibrit kutusu kadar yaş maya
3 Tatlı kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı ılık su
1 Adet yumurta
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı süt
100 gr margarin
Aldığı kadar un
Tuz
Üzerine serpmek için çörekotu
Hamurun dinlendirilme süresi : Yaklaşık 1-2 saat
Hazırlanışı - Maya, şeker ve ılık suyu küçük bir kasede karıştırın

- Maya göz göz açıncaya kadar yaklaşık 10 dakika bekletin

- Yumurtanın sarısını ayırıp, akını eritilmiş margarinle karıştırın

- Sıvıyağ, yoğurt, süt ve tuz ilave edip karıştırın

- Aldığı kadar un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin

- Üzerine nemli bez örtüp ılık ortamda 1-2 saat kabarması için bekletin

- Bu sürenin sonunda hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp açma şeklini verin

- Yağlanmış fırın tepsisine dizip 15-20 dakika daha dinlendirin

- Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin

- 180 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin

- Ilık olarak servis yapın

|