Konu: Açma İi
Yalnız Mesajı Göster

Açma İi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Açma İi





Malzemeler

15 Kibrit kutusu kadar yaş maya
3 Tatlı kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı ılık su
1 Adet yumurta
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı süt
100 gr margarin
Aldığı kadar un
Tuz
Üzerine serpmek için çörekotu
Hamurun dinlendirilme süresi : Yaklaşık 1-2 saat

Hazırlanışı
  • Maya, şeker ve ılık suyu küçük bir kasede karıştırın
  • Maya göz göz açıncaya kadar yaklaşık 10 dakika bekletin
  • Yumurtanın sarısını ayırıp, akını eritilmiş margarinle karıştırın
  • Sıvıyağ, yoğurt, süt ve tuz ilave edip karıştırın
  • Aldığı kadar un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin
  • Üzerine nemli bez örtüp ılık ortamda 1-2 saat kabarması için bekletin
  • Bu sürenin sonunda hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp açma şeklini verin
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizip 15-20 dakika daha dinlendirin
  • Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin
  • 180 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin
  • Ilık olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla