Konu
:
Adana Usulü Etli Kabak Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Adana Usulü Etli Kabak Dolması
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Adana Usulü Etli Kabak Dolması
açıklama & notlar
Temsili fotoğraf kullanılmıştır
Kabak dolmasından artan içleri mücver yaparak değerlendirebilirsiniz
içindekiler
5 orta boy kabak
1/2 çorba kaşığı salça
250 gr orta yağlı kıyma
1/2 çorba kaşığı kuru nane
2 çorba kaşığı pirinç
5-6 diş sarımsak
1 orta boy soğan
8-10 dal maydanoz
1/2 limon
hazırlanışı
Kabakları yıkayıp sap ve uç kısımlarını kesin
Ortadan enine ikiye bölerek kabuk kısmı 6-7 mm kalıncaya kadar içini ince uçlu bir bıçakla oyun
Dolma içini hazırlayın
Kabakları doldurup tencereye dizin
Soyulmuş sarımsak, tuz ve karabiber serpin
2 su bardağı kaynar su dökün
Hafif hararetli ısıda yarım saat pişirin
Nane ve limon suyu ilave edip bir taşım kaynatın
İçinin Hazırlanması :
Kıymayı derin bir kaba koyun
İçine ince kıyılmış soğan, maydanoz, pirinç, kabukları soyulup fındık büyüklüğünde doğranmış domates, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın
(Domates olmadığı zaman 1/2 çorba kaşığı salçayı bir çay bardağı su ile sulandırıp katın
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul