Yalnız Mesajı Göster

Adana Usulü Etli Kabak Dolması

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Adana Usulü Etli Kabak Dolması




açıklama & notlar

Temsili fotoğraf kullanılmıştır

Kabak dolmasından artan içleri mücver yaparak değerlendirebilirsiniz

içindekiler

5 orta boy kabak

1/2 çorba kaşığı salça

250 gr orta yağlı kıyma

1/2 çorba kaşığı kuru nane

2 çorba kaşığı pirinç

5-6 diş sarımsak

1 orta boy soğan

8-10 dal maydanoz

1/2 limon

hazırlanışı

Kabakları yıkayıp sap ve uç kısımlarını kesin Ortadan enine ikiye bölerek kabuk kısmı 6-7 mm kalıncaya kadar içini ince uçlu bir bıçakla oyun

Dolma içini hazırlayın Kabakları doldurup tencereye dizin Soyulmuş sarımsak, tuz ve karabiber serpin 2 su bardağı kaynar su dökün

Hafif hararetli ısıda yarım saat pişirin Nane ve limon suyu ilave edip bir taşım kaynatın

İçinin Hazırlanması :

Kıymayı derin bir kaba koyun İçine ince kıyılmış soğan, maydanoz, pirinç, kabukları soyulup fındık büyüklüğünde doğranmış domates, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın

(Domates olmadığı zaman 1/2 çorba kaşığı salçayı bir çay bardağı su ile sulandırıp katın)

Alıntı Yaparak Cevapla