Konu
:
Kurultulmuş Meyve Hoşafı
Yalnız Mesajı Göster
Kurultulmuş Meyve Hoşafı
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kurultulmuş Meyve Hoşafı
Malzemeler:
1 çay fincanı kuru erik
1-1/4 çay fincanı kuru incir
1 bardak kuru üzüm (kuru meyvelerin toplam ağırlığı yarım kg olacaktır)
1 bardak kıyılmış hurma
yarım litre kaynar su
150 gram kahverengi şeker
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
Meyveleri iyice yıkayın
Hurma hariç meyveleri büyük bir kaseye koyun ve üstlerini kapatacak şekilde sıcak su doldurun, 10 dakika ıslatın
Ayaklık ve sepeti çıkarın
Meyveleri ve ıslatıldıklan suyu düdüklü tencereye alın
Şeker, baharat ve hurmaları ilave edin
Basınç ayarını 2′ye getirin ve buhar çıktıktan sonra 15 dakika pişirin
Buharı boşaltın
Sıcak ya da soğutulmuş olarak servis yapın
Çeşitlendirme için pişirdikten sonra üstüne; 2 portakalı soyun ve bölün, pişmiş kuru meyvelere ilave edin, 150 gram doğranmış ceviz veya badem koyun
Afiyet olsun…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul