Yalnız Mesajı Göster

Hindistancevizli Pilav Ve Köfte Köri (Hindistan)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindistancevizli Pilav Ve Köfte Köri (Hindistan)




Köfte Köri için:
1/2 kg kıyması
1 küçük baş
1 diş sarmısak
2 küçük parça zencefil
1
4 tatlı kaşığı silme un
1/2 litre et suyu (etsu tablet ile hazırlanmış)
2 çorba kaşığı rendesi
1/2 tatlı kaşığı hint safranı
2 çorba kaşığı silme mango chutney
4 çorba kaşığı sıvıyağ
kara
Hindistanli Pilav için:
1 su bardağı Basmati veya uzun taneli
1 tatlı kaşığı hint safranı
2 su bardağı su
50 gr stan i rendesi
1/2 demet taze kişniş veya maydanoz
1 çorba kaşığı stani yağı

Soğanı rendeleyin, sarımsağı dövün ve zencefili ince ince kıyın Derin bir kaba kıymasını, , sarmısak, zencefil ile birlikte koyup karıştırın 1 yı ilave ederek elinizle köfte hamuru hazırlar gibi yoğurun İyice yoğurduktan sonra, elinizle küçük parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarlayarak, hemen hemen 20 adet yuvarlak köfte hazırlayın
Sıvıyağı tavada kızdırın Köfteleri kizğin yağda altınımsı kahverengi bir renk alıncaya kadar kızartın Kızarmış köfteleri tavadan çıkartın
Tavada 1 çorba kaşığı kadar yağ bırakıp gerisini atın Bu yağa unu atarak 1 dakika kadar karıştırarak kavurun, sırayla, et suyunu, rendesini, Mango Chutney'i ve hint safranını ekleyin Kaynamaya başlayınca tuz ve kara ekleyip içine kızarttığınız köfteleri atın
Tavayı kapakla kapatarak çok kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişmeye bırakın
Köfteleriniz pişerken pilavınızı hazırlayın Tencereye stan i yağını , kızınca içine pirinci atın ve 1-2 dakika kavurun Hint safranını, tuzu ve suyu ilave ederek kaynamaya bırakın Kaynamaya başlayınca üzerine stan i rendesini serpin, bir kere karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 12 dakika ler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın Büyük bir servis tabağına Önce pilavı serin, üzerine sosu ile birlikte Köfte Köri'nizi , kıyılmış taze kişniş veya maydanoz ile servis yapın

Not: Hindistani yağınız yoksa, pirincinizi kavururken içine 1 çorba kaşığı tepeleme stan i ren

Alıntı Yaparak Cevapla