Konu
:
Tuhurje
Yalnız Mesajı Göster
Tuhurje
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tuhurje
açıklama & notlar
Bu malzemeler 2 adet içindir
içindekiler
3 su bardağı un
150 gr tereyağı
20 gr yaş maya
Ilık su
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine 1 yumurtanın sarısı, çörek otu
hazırlanışı
Mayayı 1 su bardağı ılık su ile eritin
Unu tuz ile karıştırın
Ortasını havuz gibi açıp erimiş mayayı dökün
Yumuşakça (ekmek hamurundan sert, poğaça hamurundan yumuşak) bir hamur yapın
Hamuru 10 dakika dinlendirin
Bu arada tereyağını eritin
Hamuru iki bezeye ayırın ve her birini mümkün olduğu kadar ince açın
Yufkanın üzerine erittiğiniz yağı fırça ile sürün
Yufkayı tekrar rulo şeklinde sarın
Ruloyu biraz burarak tekrar yuvarlak bir beze haline getirin
Bu bezeyi bir kenara koyun
Diğer bezeyi de aynı şekilde yapın
İlk hazırladığınız bezeyi bir parmak kalındığında tekrar merdane ile 25-30 cm çapında açın
Tam ortasını bıçakla artı işareti şeklinde kesin
Uçlarını gül gibi dışarıya doğru kıvırın
Üzerine yumurta sarısı sürün
Çörek otu ile süsleyin
İkinci bezeye de aynı işlemi uygulayın
Önceden ısınmış 200 C'de fırında pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul