Konu: Tuhurje
Yalnız Mesajı Göster

Tuhurje

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tuhurje




açıklama & notlar

Bu malzemeler 2 adet içindir

içindekiler

3 su bardağı un

150 gr tereyağı

20 gr yaş maya

Ilık su

1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine 1 yumurtanın sarısı, çörek otu

hazırlanışı

Mayayı 1 su bardağı ılık su ile eritin

Unu tuz ile karıştırın Ortasını havuz gibi açıp erimiş mayayı dökün

Yumuşakça (ekmek hamurundan sert, poğaça hamurundan yumuşak) bir hamur yapın Hamuru 10 dakika dinlendirin

Bu arada tereyağını eritin

Hamuru iki bezeye ayırın ve her birini mümkün olduğu kadar ince açın

Yufkanın üzerine erittiğiniz yağı fırça ile sürün

Yufkayı tekrar rulo şeklinde sarın Ruloyu biraz burarak tekrar yuvarlak bir beze haline getirin Bu bezeyi bir kenara koyun Diğer bezeyi de aynı şekilde yapın

İlk hazırladığınız bezeyi bir parmak kalındığında tekrar merdane ile 25-30 cm çapında açın Tam ortasını bıçakla artı işareti şeklinde kesin Uçlarını gül gibi dışarıya doğru kıvırın

Üzerine yumurta sarısı sürün Çörek otu ile süsleyin

İkinci bezeye de aynı işlemi uygulayın

Önceden ısınmış 200 C'de fırında pişirin

Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla