Konu
:
Erişte Aşı Çorbası - Kars
Yalnız Mesajı Göster
Erişte Aşı Çorbası - Kars
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erişte Aşı Çorbası - Kars
içindekiler
1 kahve fincanı nohut
1 çay fincanı yeşil mercimek
1 soğan
1 havuç
1 patates
2 domates
45
gr tereyağı
1
5 litre sıcak su
150 gr
hazır erişte
Taze ya da kurutulmuş reyhan
Kekik ya da nane
Erişte hamuru için:
1 su bardağı un
1 kahve fincanı su
1 tutam tuz
hazırlanışı
Nohutları akşamdan ıslatın
Suyunu değiştirip haşlayın ve süzün
Mercimeği yıkayıp haşlayın ve süzün
Soğan, domates, patates ve havucu temizleyip küp küp doğrayın
Bir tencerede tereyağını kızdırıp soğanı kavurun
Domatesi ilave edip birkaç dakika pişirin
Havuç ve patatesi ilave edip tuz serpin
Kısık ateşte 15 dakika pişirin
Sıcak su, nohut ve mercimeği ilave edin
Ara ara hızlıca karıştırarak 20 dakika daha pişirin
Unu hamur yoğurma kabına alın
Tuz serpip harmanlayın
Suyu ilave edip sert kıvamlı bir hamur yoğurun
Hamuru unlanmış aaagâhın üzerinde merdaneyle açın
İnce şeritler şeklinde kesip erişteyi hazırlayın
Erişteyi tencereye ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin
Taze ya da kurutulmuş reyhanı ilave edip tencereyi ocaktan alın
Çorbayı servis kâselerine paylaştırın
Kekik ya da nane serpip sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul