Yalnız Mesajı Göster

Erişte Aşı Çorbası - Kars

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erişte Aşı Çorbası - Kars




içindekiler

1 kahve fincanı nohut

1 çay fincanı yeşil mercimek

1 soğan

1 havuç

1 patates

2 domates

45 gr tereyağı

15 litre sıcak su

150 gr hazır erişte

Taze ya da kurutulmuş reyhan

Kekik ya da nane

Erişte hamuru için:

1 su bardağı un

1 kahve fincanı su

1 tutam tuz

hazırlanışı

Nohutları akşamdan ıslatın Suyunu değiştirip haşlayın ve süzün Mercimeği yıkayıp haşlayın ve süzün

Soğan, domates, patates ve havucu temizleyip küp küp doğrayın Bir tencerede tereyağını kızdırıp soğanı kavurun Domatesi ilave edip birkaç dakika pişirin Havuç ve patatesi ilave edip tuz serpin Kısık ateşte 15 dakika pişirin

Sıcak su, nohut ve mercimeği ilave edin Ara ara hızlıca karıştırarak 20 dakika daha pişirin

Unu hamur yoğurma kabına alın Tuz serpip harmanlayın Suyu ilave edip sert kıvamlı bir hamur yoğurun Hamuru unlanmış aaagâhın üzerinde merdaneyle açın İnce şeritler şeklinde kesip erişteyi hazırlayın

Erişteyi tencereye ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin Taze ya da kurutulmuş reyhanı ilave edip tencereyi ocaktan alın Çorbayı servis kâselerine paylaştırın Kekik ya da nane serpip sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla