Konu
:
Taze Çilekli Savarin
Yalnız Mesajı Göster
Taze Çilekli Savarin
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze Çilekli Savarin
MALZEMELER :
• 20 gr pakmaya yaş maya veya 2 tatlı kaşığı pakmaya kuru maya ( 8 gr )
• 3 su bardağı un (350 gr)
• 4 fincan ılık süt (250 gr)
• 4 adet yumurta
• 1 fincan toz şeker (50 gr)
• 1 paket vanilya (10 gr)
• ½ tatlı kaşığı tuz (4 gr)
• 150 gr tereyağı veya margarin (eritilmiş)
İÇ MALZEMESİ :
• 225 gr taze çilek
• 1 su bardağı krema (150 ml)
• 1 fincan toz şeker (50 gr)
• 1 tatlı kaşığı dövülmüş şam fıstığı ( 5 gr)
ŞERBET MALZEMESİ :
• 1,5 su bardağı su (300 gr)
• 1 su bardağı şeker (160 gr)
YAPILIŞI :
23 cm lik bir halka kabı yağlayıp unlayın
un ile tuzu bir kaseye eleyin ortasını açın
Mayayı sütün içinde eritin ve unun ortasına dökün
Mayalı karışımın üstünü un ile örtüp, 15 dk ılık bir yerde bekletin
Yumurtaları şekerle birlikte çırpın, sonra vanilya ve erimiş tereyağını katın
Buna maya karışımını ekleyip, dökme kıvamına gelinceye kadar iyice çırpın
Üstünü örüp kabarması için 15 dk bekletin
Karışımı tahta kaşıkla çırpıp önceden hazırlanan kalıba yarısını dolduracak şekilde dökün
Üstünü örtüp, karışım kalıbın tepesine gelecek şekilde kabarıncaya kadar 45 dk ılık bir yerde bekletin
220 derecelik önceden ısıtılmış fırında 40 dk pişirin
Soğuması için tel rafa kaldırın
Su ve şekeri, şeker eriyinceye kadar ısıtın ve 5 dk daha kısık ateşte bekletin
Tel rafın altına bir kap koyun
Şurubu tümüyle çekene kadar pastanın üzerine dökün
Pastayı servis tabağına yerleştirin
Çilekleri yıkayıp ikiye kesin
Kremayı katılaşana kadar şekerle çırpın
Çileklerin çoğunu pastanın ortasına yerleştirip kremayı üstüne sıkın
Kalan çilekler ve fıstığı süslemek için kullanın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul