Yalnız Mesajı Göster

Kabak Çitmesi Yemek Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Çitmesi Yemek Tarifi



Malzemeler
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kg kabak
1 çay bardağı su
pul biber (isteğe göre)
tuz (isteğe göre)

dövülmüş sarmısak

Hazırlanışı
sıvı yağda küp şeklinde ince doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur
Salça ilave edilir Kabaklar iri soğan şeklinde küp küp doğranır ve salçalı karışıma ilave edilir Tuz ve pul biber ile 1 çay bardağı kadar su ilavesiyle ağzı kapanarak pişirilir Kabaklar yumuşayınca altı kapanır ve soğumaya bırakılır Yoğurt ve sarmısaklar ayrı bir kapta karıştırılarak kabak çitmesinin üzerine dökülür

Alıntı Yaparak Cevapla