Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli But Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli But Tarifi





Malzemeler
  • 6 adet tavuk budu
    Yeteri kadar su
    3 çorba kaşığı sıvıyağ
    30 adet arpacık soğan
    3 adet orta boy havuç
    2 adet kırmızı biber
    Bir buçuk su bardağı konserve bezelye
    Tuz ve karabiber

Sebzeli But Yapılışı

Tavuk butlarını ocakta tütsüleyip yıkayın Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ve tuz ilave edin Tavuklar yumuşayana kadar haşlayın Diğer taraftan sıvıyağı bir tavaya alıp, arpacık soğanları kavurun Üzerine halka doğramış havuç ve kuşbaşı doğranmış kırmızı biberleri ilave edin Havuçlar yarı yarıya yumuşayınca üzerine bezelye, tavukların haşlama suyundan yarım su bardağı, tuz ve karabiber ekleyin Bir-iki taşım kaynatıp ocaktan alın Hazırladığınız sebzeli garnitürün yarısını bir fırın kabına boşaltın Üzerine tavukları koyun Kalan garnitürü tavukların üzerine dökün Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tavuklar kızarana kadar tutup servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla