Konu
:
Patlıcanda Tavuk Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanda Tavuk Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanda Tavuk Tarifi
Malzemeler
250 gram tavuk göğsü
6 adet kemer patlıcanı
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet
soğan
2 adet
domates
3-4 dal maydanoz
Tuz,
karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Patlıcanda Tavuk Yapılışı
Patlıcanların baş ve uç kısımlarını kesin
Daha sonra boydan boya yarım cm kalınlığında dilimleyin
Acısını almak için 15 dakika tuzlu suda bekletin
Süzüp sudan geçirin ve iyice kurulayın
Sıvıyağda önlü arkalı kızartın
Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın
Tavuk etini jülyen doğrayıp kenara alın
Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın
Soğanı piyazlık doğrayın
Sıvıyağı bir tavaya alıp tavuk etini kavurun
Üzerine soğanı ekleyin
Soğanın rengi dönünce domatesi ilave edin
Tuz ve karabiberini ayarlayın
Bir-iki çevirip ocaktan alın ve kıyılmış maydanoz ekleyin
Bir adet kızarmış
patlıcan
dilimini düz bir zemine serin
Uç kısmına tavuklu harçtan koyup, patlıcanı rulo şeklinde sarın
Kalan patlıcanlara da aynı işlemi uygulayın
Patlıcanları servis tabağına yerleştirin
Maydanozla süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul