Konu
:
Bahçıvan Kebabı Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bahçıvan Kebabı Yemek Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bahçıvan Kebabı Yemek Tarifi
Malzemeler
:
1 kg kuzu kuşbaşı et
2 baş kuru soğan, lik doğranmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
2 havuç, küp küp doğranmış
2 patates, küp küp doğranmış
3-4 sivribiber, ikiye bölünmüş
3 domates, soyulup dilimlenmiş
1-2 tatlı kaşığı tuz
hazırlanması:
1
kuşbaşı etin fazla yağlarını temizleyip
yemeklik doğranmış 2 soğan ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı
ile birlikte tencereye alın
arasıra karıştırarak et bıraktığı suyu çekene kadar pişirin
2
1 yemek kaşığı salçayı
bir kase kaynamış suyun içinde sulandırın
ve etlerin üzerine dökün
(etlerin kendi sularını çektiklerinden emin olmadan
salçayı eklemeyin
aksi taktirde suyu bulanık olur
)
1-2 defa karıştırın
daha sonra etlerin hizasına kadar kaynamış su ekleyin
(yüze yüz)
3
bu arada küp şeklinde doğranmış havuçları
ve patatesleri yarım kızarmış olacak şekilde yağdan geçirin
kevgirde veya bir havlunun üzerinde yağlarını süzdürün
4
etleri fırın kabına boşaltın
sebzeleri üzerlerine yayın
üstlerini sivribiber ve domatesle süsleyin
fırın kabının üzerini alümnyum folyoyla kapatın
5
servis yapmaya 10-15 dakika kala
önceden ısıtılmış fırına koyun
(böylece yemek hem ısınmış hem de demlenmiş oluyor)
6
pirinç pilavı ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul