Yalnız Mesajı Göster

Bahçıvan Kebabı Yemek Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bahçıvan Kebabı Yemek Tarifi



Malzemeler:

1 kg kuzu kuşbaşı et
2 baş kuru soğan, lik doğranmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
2 havuç, küp küp doğranmış
2 patates, küp küp doğranmış
3-4 sivribiber, ikiye bölünmüş
3 domates, soyulup dilimlenmiş
1-2 tatlı kaşığı tuz

hazırlanması:

1 kuşbaşı etin fazla yağlarını temizleyip
yemeklik doğranmış 2 soğan ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı
ile birlikte tencereye alın
arasıra karıştırarak et bıraktığı suyu çekene kadar pişirin

2 1 yemek kaşığı salçayı
bir kase kaynamış suyun içinde sulandırın
ve etlerin üzerine dökün
(etlerin kendi sularını çektiklerinden emin olmadan
salçayı eklemeyin aksi taktirde suyu bulanık olur)
1-2 defa karıştırın
daha sonra etlerin hizasına kadar kaynamış su ekleyin (yüze yüz)

3 bu arada küp şeklinde doğranmış havuçları
ve patatesleri yarım kızarmış olacak şekilde yağdan geçirin
kevgirde veya bir havlunun üzerinde yağlarını süzdürün

4 etleri fırın kabına boşaltın
sebzeleri üzerlerine yayın
üstlerini sivribiber ve domatesle süsleyin
fırın kabının üzerini alümnyum folyoyla kapatın

5 servis yapmaya 10-15 dakika kala
önceden ısıtılmış fırına koyun
(böylece yemek hem ısınmış hem de demlenmiş oluyor)

6 pirinç pilavı ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla